onsdag 7 september 2011

Äppelpaj med kokos

Äppelpaj och äppelkakor finns av många olika varianter och recept. Med kokos gillar jag det som bäst. När mina äppelträd inte bär så mycket frukt är det bra att man har vänner som gärna delar med sig av sina.

4 äpplen, 1 tsk kanel, 0,75 dl socker
Smuldeg: 75 g smör, 1,75 dl mjöl, 0,5dl socker, 1,25 dl kokos, 1 tsk vaniljsocker

Skär äpplena i bitar och lägg i en ungsfast form. Strö över kanel och socker.
Blanda allt till smuldegen och knåda ihop till en smulig deg för hand. Strö smulorna över äpplena och grädda i ca 25 min i 200 grader. Servera med vispad vaniljvisp, vaniljkesella eller något annat du gillar. Svårare än så är det inte, och godare går nästan inte att få utan choklad förstås.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar