torsdag 18 augusti 2011

Mustig morotssoppa

Något av det bästa jag vet är att dra upp morötter från landet, skölja av dem med trädgårdsslangen och sedan äta upp dom. Så gjorde vi alltid när vi var små. Men det finns mycket gott att laga på dem också.

500 g tunt skivade morötter
3 små gula lökar
1L vatten
4 msk fiskfond
1,5 dl vitt vin
2 dl creme fraishe
1 msk citronsaft
Salt och peppar
Ev. räkor

Fräs morötter och lök i en gjutjärnsgryta, tillsätt vin, fond och hälften av vattnet och låt småputtra 15 minuter. Mixa soppan med stavmixer och tillsätt resten av vattnet, citronsaften och creme fraishen. Smaka av med salt & peppar och chili om du är lagd åt det hållet.


För en matigare soppa toppa med räkor & servera med ett härligt nybakt bröd.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar