söndag 14 augusti 2011

Marinas Kaka

Att ta med hembakt till jobbet är alltid uppskattat. Barnsligt god klassiker som bakas i långpanna och räcker till många. Denna variant av Laila är något mindre söt och än mer chokladig!

Kärleksmums, mockarutor, snoddas, chokladrutor... Kärt barn har många namn. För mig går den under namnet Marinas Kaka. 
5 st ägg, 4 dl strösocker, 4,5 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 5 msk kaka, 300 g smör, 2 dl vatten, 200 g choklad       Glasyr: 2 dl grädde, 2 msk espressokaffe, 200 g mörk choklad, 2 dl kokos

Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjöl, bakpulver och kakao. Smält smöret, häll ner vattnet och blanda med smeten. Klä en långpanna och häll i smeten. Grovhacka 200 g choklad och strö över. Grädda 15 minuter i 200 grader (varmluft) alt. 225 grader. Kakan ska vara något kladdig.

Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt kaffet och rör ner 200 g hackad choklad. Låt svalna något innan det breds över kakan. Garnera med kokos.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar