lördag 9 juli 2011

Cobb-sallad

I förra veckan besökte vi Göteborg och på Café "La Pain Francais" uppenbarade sig en fantastiskt god sallad som kom att bli min andra favorit, tätt efter svärmors ceasarsallad. Cobb-salladen!

Var den har gömt sig hela mitt liv vet jag inte, men den är god. Fantastisk. Och perfekt somrig.



Till salladen behöver du:
1/2 huvud isbergssallad
1 knippe vattenkrasse
1 endive
1/2 huvud romansallad
2 tomater
6 skivor bacon
2 kycklingbröst (kokta eller grillade)
3 hårdkokta ägg
1 avokado
100 g Roquefort ost
2 msk hackad gräslök

Dressing:
3 msk vatten
3 msk rödvinsvinäger
1 krm socker
1 tsk pressad citronsaft
2 tsk salt
3/4 tsk svartpeppar
3/4 tsk worcetstershire sås
1 krm colmanns senap
1 liten vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 dl rapsolja

Kör ingredienserna till dressingen i en mixer, ringla sedan i oljan och mixa igen.
Skär avokado, ägg, tomater,  sallad, kyckling. Knaperstek bacon. Blanda allt och smula över osten & klippt gräslök.

Alltså, blanda allt! :)

/A

1 kommentar: