lördag 16 juli 2011

Lemon poppy seed Cupcakes

Jag brukar säga att det ska vara chokladigt och kladdigt om det ska vara värt sina kalorier. Men detta är ett undantag. Syrligt och sött och perfekt att bjuda på en regnig semesterdag. Smaken tar mig tillbaka till tiden jag bodde i London och ofta besökte Starbucks.


Den gamla zinkburken är ett av dagens loppisfynd.
3 st ekologiska ägg, 2,5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 100 g smör, 1 dl mjölk, 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt, 1 citron, skal & saft, 2 dl blå vallmofrö, Skal av 2 citroner & saft av 1 citron


Lemon cream cheese frosting: 60 g mjukt smör, 5 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, Skal av 2 citroner & saft av 0,5 citron, 100 g philadelphiaost, Vallmofrö & bär till garnering



1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Lemon cream cheese frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar