fredag 15 juli 2011

Spaghetti med räkor & ruccola

Varje gång vi gör denna rätt (ja det har blivit några gånger) blir vi alltid lika förvånade över hur gott det är!

450 g spaghetti
olivolja
2 vitlöksklyftor
1,5 chilifrukt
400 g räkor
1 glas vitt vin
2 msk puré av soltorkade tomater
1 citron, skal & saft
2 nävar ruccola
havssalt & peppar


Koka spaghetti.  Stek vitlök och chili i en rejäl skvätt olivolja. När det börjar få färg, tillsätt räkorna och fräs en liten stund. Tillsätt vitt vin och tomatpuré och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt den kokta spaghettin, citronsaften och halva ruccolan. Smaka av med salt & peppar. Lägg upp på 4 tallrikar och dekorera med ruccola & citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar